Biodom 27A

Пелетен котел Biodom 27A

Производител BIODOM 27 - Словения

 

Със своята BioLogic технология, котелът се приспособява към променящите се работни условия, като по този начин осигурява оптимална ефективност и стабилна работа през годините на експлоатация.

Системата BioLogic автоматично регулира всички необходими условия за добро изгаряне и топлоотдаване на димните газове към водата, в същото време разпознава качеството на пелетите и съответно променя скоростта им на подаване в горелката. В непрекъснат режим на работа се измерва налягането в горивната камера и автоматично се регулира така, че да се гарантира постоянното и правилно подаване на кислорода необходим за горивния процес, независимо от електрическото напрежение, тягата, надморската височина, качеството на пелетите, замърсяването на комина, горивната камера и топлообменниците.

Оборудван с два вентилатора, първият създава отрицателно налягане в горивната камера и същевременно обдухва горивната пота като се следи масовия поток на входящ въздух чрез  вграден в ел. платката на котела дебитомер , а вторият се регулира чрез дигитален диференциален пресостат измерващ налягането в горивната камера и извлича димните газове, които се вентилират през автоматично самопочистващият се топлообменик с тридесет димогарни тръби и турболатори, които осигуряват оптимален топлообмен. Регулацията не дозирането с пелети се осъществява чрез измерване температурата и времето и на изменение в горивната камера и димните газове.

Автоматизацията BIOLOGIC, с която са оборудвани пелетните котли BIODOM, е иновативно решение. Резултат на дългогодишно научно развитие и експериментиране!

Сега не е необходим специалист за първото пускане на котела, а параметрите на горенето винаги ще бъдат идеални, въпреки качеството на пелетите, метеорологичните условия (вятър, атмосферно налягане) или състоянието на комина.

Всички котли BIODOM са многократно сертифицирани в Дания, Италия, Нидерландия и притежават сертификат клас 5 съгласно EN 303-5: 2012, а също така ECODESIGN

Клас на енергийна ефективност А++

Гаранция на водната риза 5 години

Моделът Biodom 27A разполага с автоматично самопочистване на горелката, автоматично самопочистване на димогарните тръби и топлообменика, вграден сензорен екран с Wi Fi контрелер и възможност за пълен дистанционен мониторинг и управление, както от страна на потребителя, така и от сервизен център.

Вграден хидравличен изравнител с циркулационна помпа, възвратен клапан, защитна група и анти-кондензна функция.

Оборудван с два вентилатора: за подаване на първичен въздух и за извличане на изходящите димни газове

БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЪРВОНАЧАЛНИ НАСТРОЙКИ И ПРИ СМЯНА НА ПЕЛЕТИ


Максимална номинална мощност: 7,8 -  26,9 kW

КПД: 92 %

Капацитет на резервоара: 180 кг

Консумация на пелети: 1,8 – 6,2 кг/ч

Автономна работа с едно зареждане на резервоар за пелети – от 29 до 100 часа

Димоотвод: 80 мм

Минимална тяга на комина: 0,11 (± 0,02) mbar

Средна температура на димните газове: 56,8 °C - 114,9 °C

Тип гориво: пелети клас А1 и А2

Обем на водната риза: 72 л

Отопляема площ: от 80 до 400 m2

Тегло: 271 кг

Размери H x L x P: 143 x 91 x 65 cm

Защитен термостат 

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

text_captcha
  • Код на продукта: Biodom 27A
  • Наличност: StocEpuizat Stoceplsnjjn
  • 8 000,00лв.