Biodom 21 / DF25 kW

Пелетен котел Biodom 21 / DF25 kW

Производител BIODOM 27 - Словения

Със своята BioLogic технология, котелът се приспособява към променящите се работни условия, като по този начин осигурява оптимална ефективност и стабилна работа през годините на експлоатация.

Системата BioLogic автоматично регулира всички необходими условия за добро изгаряне и топлоотдаване на димните газове към водата, в същото време разпознава качеството на пелетите и съответно променя скоростта им на подаване в горелката. В непрекъснат режим на работа се измерва налягането в горивната камера и автоматично се регулира така, че да се гарантира постоянното и правилно подаване на кислорода необходим за горивния процес, независимо от електрическото напрежение, тягата, надморската височина, качеството на пелетите, замърсяването на комина, горивната камера и топлообменниците.

Оборудван с два вентилатора, първият създава отрицателно налягане в горивната камера и същевременно обдухва горивната пота като се следи масовия поток на входящ въздух чрез  вграден в ел. платката на котела дебитомер , а вторият се регулира чрез дигитален диференциален пресостат измерващ налягането в горивната камера и извлича димните газове, които се вентилират през топлообменика с двадесет димогарни тръби и турболатори, които осигуряват оптимален топлообмен. Регулацията не дозирането с пелети се осъществява чрез измерване температурата и времето и на изменение в горивната камера и димните газове.

Автоматизацията BIOLOGIC, с която са оборудвани пелетните котли BIODOM, е иновативно решение. Резултат на дългогодишно научно развитие и експериментиране!

  

Сега не е необходим специалист за първото пускане на котела, а параметрите на горенето винаги ще бъдат идеални, въпреки качеството на пелетите, метеорологичните условия (вятър, атмосферно налягане) или състоянието на комина.

 

Всички котли BIODOM са многократно сертифицирани в Дания, Италия, Нидерландия и притежават сертификат клас 5 съгласно EN 303-5: 2012, а също така ECODESIGN

Клас на енергийна ефективност А++

Като допълнителна опция се предлага хидравличен изравнител с циркулационна помпа, възвратен клапан, защитна група и анти-кондензна функция

Оборудван с два вентилатора: за подаване на първичен въздух и за извличане на изходящите димни газове

БЕЗ НЕОБХОДИМОСТ ОТ ПЪРВОНАЧАЛНИ НАСТРОЙКИ И ПРИ СМЯНА НА ПЕЛЕТИНоминална мощност: 6,11 kW - 22,73 kW

КПД 91,6 %

Консумация на пелети: 1,39 kg/h -  5,14 kg/h

Размери H x L x P(cm): 140 x 72 x 66

Отопляема площ: от 50 до 300 m2

Автономна работа с едно зареждане на резервоарза пелети от 24,3 до 90 часа 

Средна тъмпература на димни газове: 63 °C - 142 °C

Гориво: Дървесни пелети

Клас котел EN 303-5:2012 - клас 5

Изход димоотвод: Ø80 mm

Обем на водната риза: 61 l

Работна температура на котела: 65 °C – 80 °C

Максимална температура на водата в котела: 90 °C

Минимална температура на водата в котела: 50 °C

Максимално работно налягане: 2,5 bar

Устойчивост котел при ΔT = 20 °C: 38 mbar

Обем на горивна камера 60,44 l

Тегло 215 kg

Вместимост резервоар за пелети ~ 130 kg

Средна тяга на комин: 0,11 (± 0,02) mbar
Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър

text_captcha
  • Код на продукта: Biodom 21
  • Наличност: StocEpuizat Stoceplsnjjn
  • 5 000,00лв.