ТехнологииТехнология на горене BioLogic от пелетните котли и камина BIODOM - Словения

Със своята BioLogic технология, котлите BIODOM се приспособяват към променящите се работни условия, като по този начин осигуряват оптимална ефективност и стабилна работа през годините на експлоатация.
Системата BioLogic автоматично регулира всички работни параметри в постоянен режим на работа, по този начин се гарантира оптимално изгаряне и топлоотдаване на димните газове към водата, същевременно разпознава качеството на пелетите и променя скоростта им на подаване в горивната камера. Едновременно с това се измерва и налягането на въздуха в горивната камера и автоматично го регулира така, че да се гарантира постоянното му и правилно подаване необходимо за горивния процес, независимо от замърсяването на горивната камера и комина, електрическото напрежение,  надморската височина и тяга.


Biologic технологията постоянно и автоматично регулира параметрите с цел оптималното извличане на енергия от горивото.
Досега известните методи за управление на горивни инсталации са чрез фиксирани параметри, те работят с фиксирано зададено дозиране на горивото и фиксирана настройка на скоростта или напрежението на вентилатора. Такъв режим на горивни инсталации е много нестабилен, тъй като дозирането на пелетите става по обем (например 10 l / h). Пазарът предлага разнообразие от пелети със специфична и различна плътност (може да се намерят от 550 kg до 700 kg в един m3), както и пелети с различна влажност, от 5% до 15%, което означава, че тон пелети може да съдържа 850 кг дървесина и 150 кг вода или 950 кг дървесина и 50 кг вода. В случай на горивни инсталации с фиксирани параметри, дозирането остава едно и също; Например: “Горивните уреди могат да дозират  5,5 кг или 7 кг пелети на час, a в същото време в горелката се подават 25% по-малко дървесно-енергиен продукт и повече вода.” Резултатът от такова контролирано управление се изразява в това, че ефективността на горивната инсталация с такива фиксирани параметри зависи от определини характеристики на пелетите. В случая, когато това са водното съдържание, дължината и формата на пелетите или други специфични промени, добитата калоричност се променя, респективно и топлинния ефект на горивната инсталация.
Постоянно настроеният вентилатор или напрежение върху него, не гарантира постоянни условия за горене в котела, тъй като стените на котела се запрашават с пепел, като по този начин се образува допълнително съпротивление на димните газове през котела. Коминът и устройството работят при условия на високо налягане, различни от тези при ниско налягане, следователно условията за входящ въздух в горивното устройство се променят. В случая, когато пелетите използват фиксирани параметри, вентилаторът при различни условия се върти винаги по един и същ начин,  по този начин притокът на входящото количество въздух в горивната камера е различно. Голямо влияние върху входящата въздушна маса в котела има температурата на въздуха в помещението или наличието на пепел в котела. Тези фактори влияят на температурата на димните газове (различни температури на димните газове - различно специфично тегло на димните газове), като вентилаторът непрекъснато се върти, както е настроен.
Резултатът от работата на горивната инсталация с фиксиран вентилатор е, че горивната камера при различни условия се захранва с различни количества въздух, което от своя страна влияе на ефективността на котела.


Повечето интервенции или неизправности се случват на горивни инсталации с фиксирани параметри:
 
- Поради различните качества и видове пелети,
- Поради лошо, нередовно почистване,
- Поради димоотводната тръба, която с течение на времето се запушва с прах или пепел,
- Причинени от блокиран или влажен комин (върху стените има натрупана пепел, която представлява различни условия, отколкото когато котелът е бил инсталиран).
 
Горивни инсталации с технологията Biologic са устойчиви на такива проблеми и саморегулиращи се, с цел предотвратяване на неправилна работа и предотвратяване на ненужни повреди.
 
Biologic Technology осигурява средно 10% по-нисък разход на гориво благодарение на непрекъснатото наблюдение на горивния процес и адаптиране към текущите изисквания, свързани с пелетите, подаване на въздух към горивната камера и идентифицирани условия в комина.Вградени компоненти на пелетна камина  с водна риза Evelyne Idro1. Херметически затворен резервоар за пелети

2. Последно поколение керамична запалителна свещ

3. Самопочистваща се горелка

4. PWM циркулационна помпа

5. Електронна платка за контрол

6. Wi - Fi термостат

7. Тангенциален вентилатор за издухване на топъл въздух в помещението където е монтирана камината

8. Сонда в горивната камера за контрол на горенето

9. Последно поколение дистанционно управление с вграден термостат
Мобилни приложения:

TOTAL CONTROL

TOTAL CONTROL е приложение за смартфон, таблет или компютър, което ви позволява да наблюдавате и управлявате пелетните продукти на La Nordica-Extraflame, дори когато сте далеч от дома, но имате връзка с интернет.
Как работи: Total Control е приложение, което ви позволява да имате връзка в реално време с вашата пелетна камина чрез помощта на интернет връзка. С изтеглянето на безплатно приложение, вие превръщате мобилният си телефон или компютър с достъп до интернет в иновативна платформа за контрол и наблюдение на вашата La Nordica-Extraflame домашна отоплителна система на пелети. Благодарение на Wi-Fi модулът, съвместим допълнителен аксесоар, който трябва да бъде свързан към пелетната ви камина, тя става управляема и онлайн достъпна чрез интернет връзката на вашия дом.

Къде да го изтеглите:
Приложението Total Control е достъпно на 17 езика за устройства с операционни системи Apple или Android. То също може да се използва и на компютър чрез уеб приложението. Може да изтеглите версията съвместима с вашите устройства още сега:


https://itunes.apple.com/app/total-control-la-nordica-extraflame/id1010656330?mt=8https://play.google.com/store/apps/details?id=com.extraflame.android.wifi
https://totalcontrol.extraflame.it/frontend/


Характеристики: Приложението Total Control, благодарение на своя семпъл и лесен за употреба дизайн, ви позволява достъп и контрол на редица функции на вашата пелетна камина или котел, като включване/изключване на уреда, регулиране на мощността, температурата, настройка на седмично програмиране и др.
EASY ACCESS


Управлявайте вашата пелетна камина чрез обикновено текстово съобщение SMS, благодарение на приложението EASY ACCESS


Как работи: Easy Access е приложение за смарт телефон, което използва технологията на кратко съобщение, за да ви даде възможност да управлявате функциите на пелетната си камина от разстояние. Благодарение на GSM модула, свързан към вашата камина или котел с обикновена SIM карта, вие винаги сте свързани с вашият уред.Къде да го изтеглите:
Easy Access е на разположение безплатно от онлайн магазините за приложения на устройства с операционна система Apple, Android и Windows Phone. Изтеглете версията съвместима с вашето устройство още сега.


http://46.229.84.157/new/form.php?lingua=en
https://play.google.com/stor/apps/details?id=com.nordica.android.extraflamehttps://www.microsoft.com/en-en/store/apps/easy-access-la-nordica-extraflame/9nblgggxwfkq


Характеристики: Easy Access е приложение, предназначено да ви позволи лесно да управлявате редица функции на вашата пелетна камина, като включване и изключване на уреда, регулиране на мощността и температурата, проверка на работните настройки. Нещо повече, при въвеждане на телефонния ви номер като контакт, може да получавате известия в реално време в случай на каквито и да било аларми, като уведомление за ниско ниво на пелетите в резервоара и др.